Vil du være en del af vores mangfoldige frivillig-gruppe?

Hvad kan du blive en del af?

Stoppestedet åbnede som værested i 1994, men er i dag mere end et åbnet anonymt værested, vi har mange aktiviteter som frivillige kan blive en del af, både i og uden for huset.

Det kan f.eks. være;

  • Frivillige der giver sig tid til en snak og gåtur.
  • Nogle sætter aktiviteter i gang, som f.eks. at spille et spil eller tage på udflugt til et af byens mange kulturtilbud.
  • Vi har også frivillige, der sætter deres særlige talenter i spil, f.eks. som frivillig i Peer to Peer, ansvarlig for banko eller som kok i værestedet.

Mulighederne er mange og vi har ca. 80 frivillige i vores mange forskellige aktiviteter.

Fælles for alt hvad vi laver er, at vi arbejder for at skabe fællesskaber, hvor man som sårbar kan komme og være sammen med andre under trygge forhold. Vi ved det har betydning, at man er del  af et trygt fællesskab, og at det er med til at give mod på, og overskud til, at være social i andre sammenhænge.

Som frivillig hos os er du med til at bringe en lille af del af verden udenfor ind. Det er af stor betydning at brugerne møder forskellige mennesker, og har mulighed for at finde én, de snakker godt med eller måske én, som de deler interesser med.

De frivillige er med til at sikre, at vi møder hinanden i øjenhøjde og at man ikke behøver at være en anden end den man er, uanset om det er en god eller en dårlig dag.

Dig & din frivilligrolle

Da vi har mange forskellige frivilligroller på Stoppestedet er der god mulighed for, at du kan beskæftige dig med noget, du brænder for.

Et eksempel:

Sofie er 29 år og pt. ledig. Hun vil gerne gøre en forskel som frivillig og hun har hørt om os fra ven, som tidligere har været frivillig hos os. Hun udfylder vores kontaktformular på vores hjemmeside, og bliver indkaldt til en personlig samtale 10 dage senere.

Til samtalen fortæller Sofie hvorfor hun har henvendt sig, og fortæller at hun pt. har ret meget tid, da hun er jobsøgende. Hun præsenteres for de forskellige frivilligroller, samtidig med at vi pejler os ind på, hvad Sofie gerne vil have ud af at være frivillig.

Sofie er mest interesseret i vores værested, og hun får en rundvisning samme dag. Vi laver en aftale om hvornår hun starter, og hun hilser på den medarbejder, som vil tage imod hende første dag.

Sofie falder godt til i værestedet og vælger at komme 1 gang om ugen i 3 timer. Hun hjælper med madlavning i starten. Efter noget tid har hun lært brugerne at kende og får nogle gode snakke over et spil kort eller en kop kaffe.

Hvordan bliver du frivillig hos os?

Hvis du gerne vil være med i vores frivilligaktiviteter, kan du starte med at udfylde vores spørgeskema elektronisk her.

Når vi modtager dit ansøgningsskema, vender vi tilbage til dig indenfor en uge og fastlægger et tidspunkt til en samtale i vores lokaler på Jernbanegade 24b.

Til samtalen vil vi snakke om hvilke opgaver du som frivillig kan hjælpe med, og besvare alle de spørgsmål du eventuelt kunne have.

Det er vigtigt at du har overvejet, hvor meget tid du har til frivilligt arbejde. Det giver det bedste afsæt for at få afstemt forventningerne til vores samarbejde.

Introduktion

Nu er du i gang, og som ny frivillig vil du altid følges med erfarne medarbejdere eller frivillige de første par gange. Den første tid som frivillig bruges til, at både du og vi afklarer, om det er det rigtige frivilligjob vi har fundet til dig.

Når begge parter har haft mulighed for at se hinanden an, vil vi sætte gang i opstarten.

Opstart

Vi har en fast procedure om, at der udfyldes en samarbejdsaftale, hvor du bl.a. skriver under på tavshedspligt. Dette vil ske efter de to første gange, du har haft en vagt.
Vi tilbyder alle frivillige at deltage i vores interne undervisningsprogram, som strækker sig over 3 x 2 timer.

For Peer-frivillige er der mulighed for at deltage i et længere undervisningsforløb, læs mere HER.

Vi har også tradition for at holde to sociale arrangementer årligt, hvor alle vores 80 frivillige er inviteret.
Der afholdes frivilligmøde hver 6. uge, som vi også forventer, at du deltager i med jævne mellemrum.
Har du spørgsmål forud for ansøgning, så er du altid velkommen til at kontakte Frivilligkoordinator eller ansatte her.

Appvagt

Nogle frivilliggrupper bruger et elektronisk bookingsystem. Inden man bruger det, skal man oprettes af en koordinator. Når du er oprettet, vil du modtage en mail med brugernavn og adgangskode. 

Telefon